Kalush Orchestra verkoopt glazen microfoon voor ruim 800.000 euro | RTL Boulevard

2022-10-15 05:45:21 By : Ms. Ariel Yang

Kalush Orchestra heeft de glazen microfoon die de band tijdens het Eurovisiesongfestival won verkocht voor maar liefst 900.000 dollar (ruim 838.000 euro). Dat schrijft de band zondagavond in een bericht op Instagram.

'Vrienden, jullie zijn onwerkelijk! Dank aan iedereen die heeft gedoneerd en in het bijzonder aan Whitebit, zij hebben de trofee gekocht voor $900.000', valt te lezen. Whitebit is een platform voor het verhandelen van cryptovaluta.

A post shared by KALUSH (@kalush.official)

Kalush Orchestra won eerder deze maand het Eurovisiesongfestival in Turijn met het nummer 'Stefania'. Sinds 2008 krijgt de winnaar de glazen trofee uitgereikt.

Naast de glazen microfoon maakten bieders op de veiling ook kans op het handelsmerk van frontman Oleh Psiuk, een roze buckethat. Geïnteresseerden moesten minimaal vijf euro doneren om kans te maken en uiteindelijk werd de winnaar met een loterij bepaald. De volledige opbrengst van de veiling is bedoeld voor het Oekraïense leger.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!